9 Νοε 2015

Ένας συκοφαντημένος στον Παράδεισο...

Πείτε μου ποιος έχει διαβάσει τον βίο του Αγ. Νεκταρίου και δεν ένιωσε αγάπη και σεβασμό για το πρόσωπο του; Όχι δεν είναι μόνο τα θαύματα που τον έκαναν τόσο αγαπητό στο λαό μας. Αλλά αυτή η βαθιά αίσθηση αδικίας που διατρέχει ολόκληρη την ζωή του. Διαβάζεις το συναξάρι του και νιώθεις την ανάγκη να τον πάρεις μια τεράστια αγκαλιά. 
Ταλαιπωρημένος, διωκόμενος, συκοφαντημένος και αδικημένος. Ένας άνθρωπος που κατακρίθηκε τόσο πολύ στην ζωή του, που ειπώθηκαν τόσα ψέματα για το πρόσωπο του, και γνώρισε σε τέτοιο βαθμό την ψευτιά και υποκρισία των ανθρώπων «άξιζε» και "έπρεπε" να ανακηρυχτεί άγιος της εκκλησίας. Ίσως για πολλούς λόγους που γνωρίζει καλύτερα ο Θεός, μα πάνω από όλα, για να 'χουν σήμερα στην ζωή τους, όλοι οι συκοφαντημένοι και παρεξηγημένοι, οι κατά κόσμο περιφρονημένοι ένα δικό τους άνθρωπο στο ουρανό. Μια γλυκιά ζωντανή παρουσία, να παρηγορεί την πίκρα της αδικίας και της συκοφαντίας…..


π.λίβυος 


3 σχόλια:

Άστρια είπε...

Έχω διαβάσει για τη ζωή του, δεν είχα σκεφτεί όμως αυτή την εκδοχή που τόσο ωραία τοποθέτησες αγαπητέ π. Λίβυε. Και από κάποιες προσωπικές εμπειρίες θα της έδινα πολύ δίκηο, πέραν από την ομορφιά της σκέψης.
Μόνο που σήμερα στεναχωρέθηκα γιατί άργησα και στις 3 το μεσημέρι δεν βρήκα ανοιχτή την εκκλησία να του ανάψω ένα κεράκι.

Είδα και για το καινούργιο βιβλίο. Θα αναζητήσω να το διαβάσω.

Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη.

π. ΛίΒυος είπε...

Να περνάς όμορφα!!!

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Είναι μοναδικό φαινόμενο, στήν κηδεία Του, νά υπάρχει πλήθος αμέτρητο πιστού λαού καί όυτε ΈΝΑΣ αρχιερέας, νά τιμήσει τόν ομοιοβαθμό του
Καί όχι μόνον αυτό, οι υπεύθυνοι τού καθεδρικού Ναού τής Αγίας Τριάδος Πειραιώς, δέν έκριναν εύλογο νά παραμείνει τό σκήνωμά Του εντός τού Ναού...

Τόση εμπάθεια. ...
Οπότε ομοίασε τού Κυρίου, πού τόν μίσησαν καί αδίκησαν