29 Οκτ 2013

Η πίστη ειναι μια περιπέτεια...



..η πίστη είναι μια διαρκής κατάσταση, μια περιπέτεια, ένας αγώνας. Η πίστη, όπως και η αγάπη, είναι κατάσταση δυναμική. Οι πιστοί δεν είναι άνθρωποι εφησυχασμένοι, αλλά αναζητητές και αγωνιστές. Αυτό ισχύει για καθετί στο οποίο πιστεύουμε αληθινά μέσα στην ζωή, είτε αυτό είναι ένας άνθρωπος είτε ένας στόχος…. Η πίστη δεν δεσμεύει αλλά ελευθερώνει. Οι στιγμές της αμφιβολίες, πάλι, αναπόφευκτες μέσα στον αγώνα της πίστεως – της πίστεως σ’ ένα στόχο, σ’ έναν άνθρωπο, στο Θεό – δεν αδυνατίζουν, αλλά δυναμώνουν την πίστη, όπως οι στιγμές της αμφιβολίες στον έρωτα δεν το αδυνατίζουν αλλά δυναμώνουν. (+Παναγιώτης Νέλλας)

2 σχόλια:

Άστρια είπε...

"Η πίστη είναι μια περιπέτεια..."
Πολύ δίκηο περικλείει αυτή η μικρή πρόταση, αλλά και το κείμενο της ανάρτησης, επεκτείνοντας την έννοια της πίστης πέρα από τα στενά θρησκευτικά όρια, στον Άνθρωπο.

Σήμερα που τόσα δοκιμάζονται καθημερινά (παρόλο που είναι σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενα), τώρα που τόσα μας απογοητεύουν (παρόλο που είμαστε πια υποψιασμένοι), ευτυχώς μπορούμε ακόμα και αφηνόμαστε με πίστη κάπου ή σε κάποιον και αυτή η αίσθηση είναι ευλογία, γιατί τότε νοιώθει κανείς ότι κάπου μπορεί ν' ακουμπήσει, ότι τίποτα σημαντικό δεν έχει χαθεί.

Αγαπητέ π. Λίβυε, πολύ χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω.
Καλό βράδυ και καλή δύναμη!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Με αφορά σε μεγάλο βαθμό το συγκεκριμένο απόσπασμα π.Λίβυε.
Πέρασε καιρός να αφήσω το αποτύπωμά μου σε ανάρτησή σου και να ανταλλάξουμε με τον παλιό γνωστό τρόπο τις σκέψεις μας.
Η ζωή μας έχει ταρακουνηθεί σε τέτοιο βαθμό και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που θα μας πάρει χρόνο να συνειδητοποιήσουμε τις ριζικές αλλαγές που έχουν συντελεσθεί.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχω την αίσθηση πως πρέπει να ενεργοποιήσουμε αυτήν την επικοινωνία που τείνει να χαθεί, σαν τροχοπέδη στο κατήφορο που μας έχουν ρίξει.
Ευχαριστώ για την δυνατότητα και για το θάρρος που παίρνω από την πολυετή μας συνύπαρξη στο διαδικτυακό μας κόσμο.
Την αγάπη μου.